www.iiiWe.com » چرا ما دو چشم داریم؟

 صفحه شخصی امیر قاسم لوئی   
 
نام و نام خانوادگی: امیر قاسم لوئی
استان: تهران
رشته: کارشناسی مکانیک - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارشناسHSE
تاریخ عضویت:  1390/09/22
 روزنوشت ها    
 

 چرا ما دو چشم داریم؟ بخش عمومی

14

جالب است بدانید که ...........
چرا ما دو چشم داریم؟

شاید خیلی ها بگویند که خداوند برای زیبایی 2 چشم در صورت انسان نهاده در صورتی که این فقط یک صورت ماجرا است یعنی بلی درسته که 2 چشم انسان را زیبا نشان می دهد و دلیل این امر فقط زیبایی نیست در هر کار خدا یک دلیل علمی و منطقی وجود دارد.




خداوند به این خاطر برای ما دو چشم نهاده که ما اجسام را در سه بعد ببینیم یعنی 3 بعدی ببینیم طول و عرض و ارتفاع. اگر ما 1 چشم داشتیم ما فقط 2 بعد را می دیدیم طول و عرض، مثل دوربین. یعنی ما دیگر قادر به تعیین ارتفاع و عمق جایی نمی شدیم.
این را شما می توانید به راحتی آزمایش کنید.برای این کار در مقابل جسمی بایستید که از شما لااقل 1متر فاصله داشته باشد بعد یک چشم خود را بسته و 10 ثانیه با یک چشم به جسم نگاه کنید حالا شما دست خود را به جسم نزدیک کنید شما بعد از مدتی فکر می کنید که دست شما با جسم فاصله کمی دارد ولی شما هرچه دستتان را به جسم نزدیک می کنید دست شما نمی رسد و این به این خاطر است که شما قادر به اندازه گیری فاصله با یک چشم در 2 بعد نیستید. (البته سعی کنید وسیله، معیاری برای اندازه گیری نباشد مثلاً اگر در حیاط هستید و در مقابل دیوار ایستاده اید کاشی های حیاط برای شما وسیله معیار اندازه گیری هستند یعنی شما با نگاه کردن به کاشی ها و حساب کردن تعداد آنها متوجه فاصله خود از دیوار خواهید شد.​

پنجشنبه 15 دی 1390 ساعت 10:10  
 نظرات    
 
معصومه السادات میرافضلی 14:11 پنجشنبه 15 دی 1390
0
 معصومه السادات  میرافضلی
امتحان کردم بسیار جالب بود مرسی
رضا مهیاری 17:59 پنجشنبه 15 دی 1390
6
 رضا مهیاری
من یه کار ساده تر میگم اگه تونستید انجام بدید
یه راکت پینگ پنگ بردارید و مثل دوران بچگی شروع کنید به توپ تخم مرغی ضربه بزنید تا بالا پایین بشه
کار بسیار بسیار آسونیه. حالا یک چشمتون رو ببندید و تکرار کنید به ندرت بتونید 10 ضربه بزنید چون تشخیص قرار گیری توپ روی راکت به یک دید 3 بعدی نیاز داره
راستی دوتا گوش هم بخاطر اینه که بتونیم جهت صدارو تشخیص بدیم که مثلا از روبرو بوده یا از پشت سر یا جهات دیگه. اگه خدای نکرده یک گوشمون کر بشه و یکی تو خیابون صدامون کنه باید 360 درجه دور خودمون بچرخیم تازه اگه طرف بالای پشت بام نباشه
مائده علیشاهی 18:06 پنجشنبه 15 دی 1390
0
 مائده علیشاهی
جالبه...ممنون
خدایا شکرت.
م. مستاجران 21:53 پنجشنبه 15 دی 1390
0
 م. مستاجران
وخیلی دلیل های دیگر که نمی دانیم !!
حسن ابراهیمی 05:37 آدینه 16 دی 1390
0
 حسن  ابراهیمی
با فرمایشات جناب مهیاری موافقم , اما فکر میکنم ما باز هم سه بعدی می بینیم , فقط میدان و وسعت دید ما کم شده و کنترل و دقت در کاری که انجام میدهیم کمتر می شود , همچنین یکنواختی در مشاهده و دیدن اجسام تنها ازیک دریچه خسته کننده بوده و موجب پائین آمدن تمرکز خواهد شد.

ما با یک چشم هم می توانیم سه بعد طول و عرض و ارتفاع را تشخیص دهیم و فکر میکنم , اینطور نباشد که با یک چشم تنها دو بعد برای ما قابل رویت باشند و برای تشخیص بعد سوم از چشم دوم خود کمک بگیریم , این موضوع را می توانیم براحتی با بستن یک چشم و نگاه کردن به جسمی دریابیم و همچنین می توانیم از کسانی که فقط با یک چشم امکان دید برایشان میسر است بپرسیم که شما دنیا را چگونه می بینید ,

ما با یک چشم یک محدوده ی دیدی داریم که از نقطه صفر که خود چشم باشد بطور یک مخروط به سمت روبرو قرار میگیرد , هر چه قدر فاصله جسم با نقطه دید نزدیک تر باشد و در آن محل قاعده مخروط را برش دهیم نسبت به فاصله جسم از نقطه دید که دورتر قرار بگیرد این قاعده کوچکتر هست و قاعده مخروط در فاصله دورتر بزرگتر هست , حالا یک اتفاق عکسی نسبت به دو قاعده مخروط در دید ما شکل میگیرد , در قاعده مخروط کوچکتر که جسم نزدیک تر است و قاعده کوچکتر است جسم بزرگتر دیده میشود و در قاعده مخروطی که جسم دورتر است و قاعده بزرگتر است جسم کوچکتر دیده می شود.

برای درک بهتر این موضوع میشود از برنامه تری دی مکس کمک گرفته , یک دوربین در یک مختصاتی بکاریم و یک جسمی را نسبت به دوربین دور و نزدیکش کنیم و از آن رندر بگیریم.
به بیانی ساده تر : جسمی که از ما دورتر است کوچکتر دیده میشود و هر مقدار به ما نزدیکتر شود بزرگتر دیده میشود ,
میدان دید هر یک از چشمها به تنهایی حدود نود درجه میباشد که با ترکیب میدان دید هر دو چشم , این میدان دید به صدو هشتاد درجه میرسد , حال فرض کنیم برای آزمایش یک جسم کوچکی که فضای بسیار کمی را به خود اختصاص میدهد را انتخاب کنیم , مثل یک حبه قند , حبه قند را با فاصله ای مناسب نسبت به چشم قرار دهیم , خواهیم دید که تصویر آن کاملا واضح و به خوبی دیده می شود , حبه قند را در محل وسط دو چشم تا حد امکان به چشمها نزدیک کنیم , می بینیم که تصویر دارای اختلال شده و انگار داریم دو حبه قند می بینیم که هم واضح نیست هم کدر شده , چرا که هر یک از چشمها سعی دارد به تنهایی تصویر را دریافت کند , چرا این اتفاق افتاده ؟ چون در این محل جسم از محدوه دید قاعده مخروط که خیلی کوچک است خارج شده و در میدان نود درجه دید واقع نیست , و حتی در چنین شرایطی به هر دو چشم فشار وارد میشود و باعث درد گرفتگی آنها نیز میشود.

همچنین آزمایش ذکر شده در متن را هم انجام دادم و دیدم دست در نگاه کردن از طریق یک چشم نزدیک تر به جسم است و از طریق نگاه کردن با دوچشم دست با جسم فاصله دورتری میگیرد و به خوبی مشخص است , یعنی دقیقا آزمایش در متن بالا را تائید میکنم , که این ناشی از دو بعدی و سه بعدی دیدن نمی تواند باشد , از طریق یک چشم داریم تحت یک زاویه فاصله جسم و دست خود را می بینیم , از طریق دو چشم به میزان زاویه دید افزوده خواهد شد و فاصله اصلی جسم با دست بهتر مشخص خواهد شد , در واقع همان گستره و وسعت دید است که در اینجا هم به خوبی مشخص است , همان ترکیب شدن و ترکیب نشدن دو مخروط از میدان دید است .

ممنون از شما جناب آقای مهندس امیر قاسم لوئی , روزنوشت خوبی بود , فکر میکنم در ارتباط با درست دیدن ما نیازمند بحث های بیشتری باشیم و در اینباره واقعا تلاش باید کرد , من در کتاب ترسیم فنی دوران هنرستان نظام قدیم که بخش دومش مربوط به تابلوهای لئوناردو داوینچی میشد و مشاهده اجسام را با فاصله از دید ناظر بطور علمی توصیف میکرد , خیلی علاقه مند به این نوع دیدنها بودم و واقعا لذت میبردم , اما متاسفانه این بخش از کتاب دیگه از دانش آموزان گرفته شده و دیگه کسی نمیتونه با این نوع دیدن آشنا بشه و این یک ضعف بزرگیه , همچنین در دانشگاه خودمون استادی داشتم که در درس هندسه ترسیمی 1 وارد مبحث دید فضایی شده بود و به خوبی این نوع دیدن را منتقل میکرد , من از اون دانشگاه که انصراف دادم بعد از دوازده سال دوباره وارد دانشگاه شدم , باز هم انتظار داشتم که همون موارد تدریس بشه که دیدم متاسفانه , اساتید ما یا بعلت نداشتن تسلط و علم کافی در این زمینه و یا نداشتن حوصله در تدریس وارد این مباحث نمیشوند و ساده ترین روش تدریس را در پیش میگیرند , که این هم باز یک زنگ خطریه برای دانشجویان که از یک پایه و اساس در معماری دور افتادند.

باز هم از شما تشکر میکنم , موفق باشید


رضا مهیاری 21:20 آدینه 16 دی 1390
0
 رضا مهیاری
آقای ابراهیمی عزیز دوست خوبم
شمارو به تکنیک فیلمبرداری سه بعدی ارجاع میدم
بطور خلاصه عرض میکنم که برای فیلمبرداری سه بعدی از دوربینهایی با دو عدسی تقریبا به فاصله چشمهای انسان استفاده میشه. تصویربرداری سه بعدی با دوربینهای تک لنز امکان پذیر نیست
حسن ابراهیمی 06:49 شنبه 17 دی 1390
0
 حسن  ابراهیمی
ممنون از راهنمایی شما جناب مهیاری عزیر , من از این نوع روش فیلمبرداری اطلاعی نداشتم , پس باید خیلی جالب باشه دیدن تصاویر ضبط شده از این روش , وقتی به گستره و میدان دید اضافه میشه .

میدونید آقای مهیاری این فرمایش شما منو یاد تری دی مکس انداخت , میگم اگر همین نوع تصویر برداری توی این برنامه هم امکان پذیر باشه , یعنی برنامه را به دوربینهایی مجهز کنند که دارای دو دریچه دید برای تصویر برداری باشه , اونوقت شکل تصاویر با اینی که الان از این برنامه دریافت میکنیم باید متفاوت باشه.

اما در مورد سه بعدی دیدن تصاویر باید عرض کنم , شاید نحوه برداشت من از دید سه بعدی اشتباه باشه و من به یک شکل دیگه ای دارم تصور میکنم , بهر حال شرمنده عذرخواهی میکنم از شما
نوشین عشقی 08:44 شنبه 17 دی 1390
0
 نوشین  عشقی
تبارک الله احسن الخالقین
رضا مهیاری 11:19 شنبه 17 دی 1390
0
 رضا مهیاری
زنده باشید آقای ابراهیمی
برام جالبه که شما هنوز تصاویر سه بعدی رو مشاهده نکردید
اگه توی بابلسر مرکز فروش و خدمات کامپیوتر هست حتما یه سری بزنید مونیتورهایی که جلوش عینک سه بعدی گذاشتند برای معرفی امتحان کنید حتما لذت خواهید برد
نازنین بهشتی 13:33 شنبه 17 دی 1390
0
 نازنین بهشتی
جالب بود
مرسی
حسن ابراهیمی 18:04 شنبه 17 دی 1390
0
 حسن  ابراهیمی
سلامت باشید جناب مهیاری

خیر , اون نوع تصاویر سه بعدی که شما می فرمائید رو من هنوز ندیدم , اتفاقا یکی از همکلاسی های خوبم تا همین یکی دو ماه پیش فروشگاه لوازم خانگی داشت , یادم میاد یه بار که رفته بودم به فروشگاهش , دیدم داره کلی از نحوه نمایش این نوع مانتیور هی برام توضیح میده , بهش گفتم حالا چرا اینقدر توضیح میدی , روشنش کن واسه ما ببینیم دنیا از چه قراره , میگفت ما درب جعبه رو باز نمیکنیم و پلمپ شده تحویل مشتری میدیم , این شد که ما هنوز اون نوع تصاویر رو ندیدیم ,

اینجا فروشگاه کامپیوتری که خیلی زیاد داره , ولی تا حالا ندیدم فیلمهای سه بعدی برای نمایش بگذارند و عموم مردم ببینند و استفاده کنند , فکر کنم تا چنین مواردی اینجا راه اندازی بشه یه چند دهه ای طول بکشه , از وجود این مانیتورها اطلاع داشتم , اما از وجود نوع دوربینی که شما فرمایش کردید اطلاعی نداشتم .

ما که بضاعتمون یاری نمیکنه یه مانیتور بخریم , اگر طبق فرمایش شما بشه با کامپیوتر هم این تصاویر رو دید , یعنی ما یه عینک مخصوص شو تهیه کنیم و به کامپیوتر خانگی وصل کنیم , می تونیم این تصاویر رو ببینیم ؟

اطلاعاتم در این زمینه خیلی کمه , ممنون میشم راهنمایی کنید.

با تشکر فراوان , موفق باشید
رضا مهیاری 21:09 شنبه 17 دی 1390
0
 رضا مهیاری
آقای ابراهیمی عزیز
این تکنولوژی دیگه خیلی هم تازه نیست
با مانیتور یا تلویزیون معمولی نمیتونید این فیلمهارو تماشا کنید
1-باید نمایشگر شما (تلویزیون یا مانیتور) مجهز به این تکنولوژی باشه
2-باید فیلمی که پخش میشه از نوع 3 بعدی باشه
3-باید عینک مخصوص هم به چشم زده بشه
موفق باشید
سید مهدی موسوی 12:38 یکشنبه 18 دی 1390
0
 سید مهدی موسوی
باز هم دلیلی بر " فتبارک الله احسن الخالقین "
ممنون جناب مهندس قاسم لویی
حسن ابراهیمی 13:20 یکشنبه 18 دی 1390
0
 حسن  ابراهیمی
بسیار ممنونم آقای مهیاری , دست شما درد نکنه , از راهنمایی شما کمال تشکر را دارم.
موفق باشید